COFETAR – PATISER
cursul de calificare autorizat, nivel 3, cod 7412.2.1
DESCRIEREA CURSULUI
Cofetarii și patiserii prepară diferite sortimente de prăjituri și alte produse din făină precum și ciocolată și alte produse de cofetărie. Cofetarul – patiser se ocupă în principal cu prepararea semipreparatelor de patiserie și cofetărie, prepararea produselor de patiserie și cofetărie, realizarea decoratiunilor pentru produsele de patiserie și cofetarie, pregatirea și ambalarea pentru comercializare a produselor, exploatarea echipamentelor pentru copt și răcit, exploatarea echipamentelor pentru pregătirea semifabricatelor de patiserie și cofetarie, precum și cu asigurarea aprovizionării cu materii prime și produse alimentare, manipularea, conservarea și depozitarea materialelor și produselor alimentare.
Competenţe dobândite:
Comunicarea interactivă la locul de muncă
Efectuarea muncii în echipă
Aplicarea normelor de protecţie a mediului
Aplicarea normelor igienico-sanitare
Aplicarea NPM şi NPSI
Asigurarea aprovizionării cu materii prime şi produse alimentare
Organizarea şi întreţinerea locului de muncă
Planificarea activităţii proprii
Ambalarea şi pregătirea pentru comercializare a produselor
Asigurarea calităţii produselor
Exploatarea echipamentelor pentru copt şi răcit
Exploatarea echipamentelor pentru pregătirea semifabricatelor de patiserie
Manipularea, conservarea şi depozitarea materialelor şi produselor alimentare
Prepararea produselor de patiserie / cofetărie
Prepararea semipreparatelor de patiserie
Realizarea decoraţiunilor pentru produsele de cofetărie / patiserie
Durata cursului este de 20 săptămâni.
CONDIŢII DE ACCES
minim studii gimnaziale
ACTE NECESARE PENTRU INSCRIERE
carte de identitate – copie
certificat de naştere – copie
certificat de căsătorie (dacă este cazul) – copie
diplomă de studii – copie
certificat medical cu specificaţia ”apt pentru curs”
CERTIFICARE
CERTIFICATE DE CALIFICARE sunt eliberate de Ministerul Muncii şi Protecției Sociale și Ministerul Educaţiei, fiind valabile pe viață, atât naţional cât şi internaţional, prin apostilare, în toate ţările din U.E.